Augstspriegums auto ieplūdes traktā. Jonizātors.

Viss kas saistīts ar spriegumu virs 1000V

Re: Augstspriegums auto ieplūdes traktā. Jonizātors.

Atbildētlietotājs Dzeks rakstīja 29 Jūlijs 2010, 11:44

Labāk atgriežamies pie testa.
1. Tad varētu būt tā. Es kādu bāku nobraucu ar atslēgtu "verķi", lai efekts pilnībā būtu zudis (labāk gan būtu kāds auto, kam tas nekad nav bijis ( piem. F sierra D vai skorpio ar peugeot motoru. Tiem būtu vienkārši un droši jonus pievienot- man istaba, kur būvēju to verķi smirdēja pēc joniem vēl mēnesi- ik reiz, kad uzspīdēja saule. Nezinu vai līdzīgi nesanāk auto!!!???) Negrib kāds piedāvāt savu auto testam?
Tad ierodos Ogrē. Līdz Ogrei ir man kādi 20 km (?) tā kā motors būs silts.
2. Tad atvienojam degvielu no bākas un pievienojam speciāli izgatavoto mērtrauku , ko var novietot uz digitāliem svarīem, un veicam atskaites testu ~ 5 min. vai drīzāk 15 min., lai mērtraukā ir redzama notērētās degvielas līmeņu atšķirība ar un bez joniem.
Tā kā sajūtas ziņo ka labākais rezultāts ir 90- 100 km/h- 2000 apgr./min, tad vajadzētu ko tādu arī ar to bremzi ieregulēt- ~80 km/h ceturtajā robā. Pirms tam notestēšu izgatavoto regulējamo pedāli, cik jānospiež lai uzturētu auto kustību ~100 km/h pa šosēju. Tas lai režīmi būtu līdzīgi.
3. Tad slēdzam iekšā "verķi" un vērojam rezultātus. Tiek uzturēta konstanta slodze un vērots ātrums. Ja Ātrums palielinās, manuāli tas tiek samazināts ar regulējamo gāzes pedāli.
Te es uzstāju, ka jāfiksē degvielas patēriņa rādījumi ik minūti, jo sākumā ir nulles efekts. Šādi "braucot" 15 minūtēs ir jāparādās efektam. Gribētos grafiski ik minūtes patēriņu dabūt uz papīra, kaut ar roku zīmētā grafikā.
4. Ja ir fiksēts redzams rezultāts un interese saglabājas, tad testējam arī efekta beigas. Atslēdzam "verķi" un vēl pavērojam efekta zudumu. Te sajūtas saka ka ir ap 30 min, bet pietiktu jau arī ar 15 minūtēm.
Dzeks
Interesents

Atbildes: 77
Pievienojies: 30 Maijs 2010, 11:40

Atbildētlietotājs defs rakstīja 17 Augusts 2010, 14:25

Hei,kā tad iet ar testiem? Man baigās aizdomas,ka zzz dabujis pa ķobi un guļ slimnīcā,bet Džeku meklē policija :D
Lietotāja avatārs
defs
Elektronikas fanāts

Atbildes: 1452
Pievienojies: 06 Jūnijs 2006, 09:50
Atrašanās vietas: Liepājas rajons

Atbildētlietotājs JDat rakstīja 17 Augusts 2010, 14:31

defs rakstīja:Hei,kā tad iet ar testiem? Man baigās aizdomas,ka zzz dabujis pa ķobi un guļ slimnīcā,bet Džeku meklē policija :D

Kaut kā apmēram tā ir laikam. :D
Un vēl salauzuši Efi testa stendu pilnai laimei. :D
Man kautkā izskatās, ka tu (EPIS) rēķini X koordinātu pirms 2 dienām, kad grieznis vēl stāvēja plauktā, bet Y - šobrīd uz virpas. (C) Velko
JDat
Elektronikas fanāts

Atbildes: 1066
Pievienojies: 13 Janvāris 2009, 22:02
Atrašanās vietas: Rīga

Atbildētlietotājs zzz rakstīja 17 Augusts 2010, 17:08

Vasara tomeer vairaak vai mazaak, nefig ko daudz pa internetiem reegoties.

Abet ja dzekinsh savu gravicapu sakautreejies testeet vai rezultaatus publiceet, tad fig arii s njim. Nav dzhekinja - forums tiiraaks.
Lietotāja avatārs
zzz
Elektronikas fanāts

Atbildes: 1676
Pievienojies: 09 Marts 2006, 20:47

Atbildētlietotājs Didzis rakstīja 17 Augusts 2010, 17:51

Efi tak visu laiku pucē ruļļus un gaida braucēju, bet kā nav tā nav :lol: :lol: .
Lietotāja avatārs
Didzis
Elektronikas fanāts

Atbildes: 1943
Pievienojies: 22 Maijs 2006, 17:10
Atrašanās vietas: Lielvārde

Atbildētlietotājs bbarda rakstīja 17 Augusts 2010, 21:59

Vairāk jau liekas ka pipelezātors nokāvies un kauns rēgoties te!
Lietotāja avatārs
bbarda
Elektroniķis

Atbildes: 401
Pievienojies: 16 Decembris 2008, 21:37

Atbildētlietotājs defs rakstīja 18 Augusts 2010, 18:18

http://shop.new-energy21.ru/svechi-nesterova.html re ku te ar visādi brīnumi sarakstīti. Varbūt kaut ko no šiem var mēģinat.
Lietotāja avatārs
defs
Elektronikas fanāts

Atbildētlietotājs M_J rakstīja 18 Augusts 2010, 19:13

Varen ražīgs šis "akadēmiķis". Piedāvā mēslus visādām gaumēm. Daži no viņa izgudrojumiem ir vienkārši nekaitīgi. Savukāt izstrādājums, kuru autors ir nosaucis par "Вихревая топливная форсунка" stabili pasliktina degvielas izsmidzināšanu un izraisa "iekritienus" pārejas režīmos.
M_J
Students

Atbildes: 369
Pievienojies: 27 Jūnijs 2006, 00:17
Atrašanās vietas: Cēsu rajons

Atbildētlietotājs defs rakstīja 18 Augusts 2010, 19:27

Mani interesē sveces. Domāju,ka prātīgi ar mazu urbīti varētu izurbt sāna elektrodam to caurumu,lai sanāktu svece-puška.Tad varētu pavērot,kas notiek. Interese ir vismaz tik daudz,vai ziemas salā būtu vieglāk pielaist motoru? Man tāpat ir turpat 50% ekonomija,tāpēc tāda lieta nemaz neinteresē.
Lietotāja avatārs
defs
Elektronikas fanāts

Atbildētlietotājs M_J rakstīja 18 Augusts 2010, 19:44

Mēģināt jau var, bet varu bez mēģināšanas teikt, ka nepalīdzēs. Ja auto ziemā nelec, tad pilnīgi noteikti ir pavisam konkrēti un banāli defekti vai nu aizdedzes vai barošanas sistēmā. Un Tev pie visa tā auto ir pabojāts braucot ar gāzi.
M_J
Students

Atbildētlietotājs defs rakstīja 18 Augusts 2010, 19:54

M_J rakstīja:Mēģināt jau var, bet varu bez mēģināšanas teikt, ka nepalīdzēs. Ja auto ziemā nelec, tad pilnīgi noteikti ir pavisam konkrēti un banāli defekti vai nu aizdedzes vai barošanas sistēmā. Un Tev pie visa tā auto ir pabojāts braucot ar gāzi.

Atvaino,kura detaļa bojājas ar gāzi? Ka gāze slikta parasti izsakās tie,kas nekad ar gāzi nav braukuši.Man ar gāzi ziemā bija tikai viena problēma-lielā salā sala ciet reduktors.
Lietotāja avatārs
defs
Elektronikas fanāts

Atbildētlietotājs M_J rakstīja 18 Augusts 2010, 20:16

Braucot ar gāzi aizķep benzīna sprauslas. Benzīna plūsma caur sprauslām nenotiek, sprauslas nedzesējas, benzīns tajās uzkarst, benzīna smagākās frakcijas pārvēršas par līmi, kas aizķepina sprauslas. Sprādzieni ieplūdes kolektorā iznīcina gaisa mērītājus, gaisa filtru kastes, atšauj vaļā visus iespējamos gumijas savienojumus, paverot iespēju smiltīm tikt motorā. Lai gan tas nemaz nav vajadzīgs. Vairumā gadījumu gāzes iekārtas ir uzstādītas tik pavirši, ka smiltis motorā nokļūst pa neblīvajām savienojumu vietām.
M_J
Students

Atbildētlietotājs defs rakstīja 18 Augusts 2010, 21:04

M_J rakstīja:Braucot ar gāzi aizķep benzīna sprauslas. Benzīna plūsma caur sprauslām nenotiek, sprauslas nedzesējas, benzīns tajās uzkarst, benzīna smagākās frakcijas pārvēršas par līmi, kas aizķepina sprauslas. Sprādzieni ieplūdes kolektorā iznīcina gaisa mērītājus, gaisa filtru kastes, atšauj vaļā visus iespējamos gumijas savienojumus, paverot iespēju smiltīm tikt motorā. Lai gan tas nemaz nav vajadzīgs. Vairumā gadījumu gāzes iekārtas ir uzstādītas tik pavirši, ka smiltis motorā nokļūst pa neblīvajām savienojumu vietām.

Tad jau vajadzīga stipri jaunāka mašīna. Man ir ar karburatoru. Īsumā-no gāzes reduktora nāk gāzes šļūtene.Pienak pie karburatora,kur virs karbuļa ir tāds gredzenveidīgs veidojums,kuram iekšējā malā urbumi.Un tam nāk virsū gaisa filtrs.Ieplūstot gaisam ar gāzi pa taisno caur karbuli viss tas maisijums aiziet uz ieplūdes kolektoru. Nekas nespragst,nekas nelīmējas,nav nekādu mērītāju...tikai jāmizo.
Iepriekšējai masīnai ar bija gāze un inžektors.Sprādzienu cēlonis ir vecas sveces un svečvadi,tos nomaina un viss čikeniekā!
Labi,te nav auto forums :D
Lietotāja avatārs
defs
Elektronikas fanāts

Atbildētlietotājs JDat rakstīja 19 Augusts 2010, 22:48

Rodas aizdomas, ka Dzekiņš ir bijis pie efi un veicis mērījumus, bet spēcīgi izgāzies (nepalaidās tas viņa putekļu sūcējs vai nebija ne kāds ietaupījums) kā rezultātā tagad klusē. Efi ne ko nesaka, jo ir pārāk kulturāls lai klačotos, vai vienkārši uzskata, ka tas nav to vērts lai te rakstītu.
Man kautkā izskatās, ka tu (EPIS) rēķini X koordinātu pirms 2 dienām, kad grieznis vēl stāvēja plauktā, bet Y - šobrīd uz virpas. (C) Velko
JDat
Elektronikas fanāts

Atbildes: 1066
Pievienojies: 13 Janvāris 2009, 22:02
Atrašanās vietas: Rīga

Atbildētlietotājs defs rakstīja 20 Augusts 2010, 07:23

Varbūt kāds saulē pārkarsis un tagad ārstējās.
Lietotāja avatārs
defs
Elektronikas fanāts

IepriekšējaisNākošais

Atgriezties uz Augstspriegums un elektrostatika

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesis